Gijs Bannink

Gijs Bannink werd geboren in Twente en studeerde Technische Bedrijfskunde in Enschede. De afstand van het oosten naar zijn baan toen in Amsterdam deed hem besluiten in Utrecht te gaan wonen, dichterbij en centraal in het land.

gijs bannink

Gijs Bannink: “Na mijn studie kreeg ik, midden jaren negentig, een baan in Zuid-Afrika. Een turbulente tijd daar tijdens het presidentschap van Nelson Mandela. Steeds meer ontdekte ik wat mensen beweegt en nam me voor me in te blijven zetten om het leven voor iedereen een beetje mooier te kleuren. Bij IBM kon ik talenten van mensen ontwikkelen als HR functionaris. En kwam dus in Utrecht terecht. Groot genoeg om allerlei voorzieningen te hebben en overzichtelijk om leuk te zijn. Veel verschillende wijken die toch een samenhang hebben. Inmiddels ben ik zelfstandig HR adviseur en assisteer bedrijven bij HR- en organisatievraagstukken opdat mensen zich te kunnen ontwikkelen en dus wat toevoegen. Daardoor wordt het leefbaar. Iedereen kan altijd wat toevoegen en daarom ben ik ook actief in de wijkvereniging want samenleven doe je samen en wonen is een werkwoord. De Wijkraad heeft natuurlijk als hoofdmotief ‘leefbaarheid’. Dat vindt dan zijn weerslag in hoe je sociaal met elkaar omgaat, het milieu, het verkeer en noem al die facetten maar op. Met elkaar kun je er voor zorgen dat je hoogbejaarde buurvrouw ’n beetje wordt geholpen. Als oud-Twent noem ik dat; ‘naoborschap’. Ik heb daar lol in en dushelp ik graag mee met de wijkvereniging, het Utrechts Oranje Comité, ben ik jeugdhockeycoach bij Rijnvliet, geef ik technieklessen op de basisschool en ben ik ook examinator op de Hogeschool Utrecht. Met elkaar genieten en met elkaar de wereld een beetje mooier maken, is ook een goed motief voor de Wijkraad. In de Wijkraad kunnen we de leefbaarheid op veel terreinen helpen verbeteren door op de juiste manier en op het juiste moment de beleidsbepalers te beïnvloeden. En daar natuurlijk iedereen helder over blijven informeren en er bij blijven betrekken, bewoners én ondernemers. Laten zien waar we voor zijn en wat we doen. Daar gaat het om”.

Tekst en foto: Walter van Tiel